Saturday, December 31, 2011

01. 01. 2012

HAPPY NEW YEAR!!!
HAPPY 1st JANUARY 2012!!!
SELAMAT TAHUN BARU KELENDAR MASIHI!!!!

Hari ni 1 January 2012!! Selamat tahun Baru.. Jadi, berakhir sudah tahun 2011 semalam.. Apakah kenangan anda yang tidak akan lupakan pada tahun 2011??

Di sini ada cadangan saya, 

  • Bertemu teman hidup yakni, Boipren atau girlpren... di mana taman- taman bunga cinta anda sedang mekar dalam hati.. WOW!! ayat aku xleh blah langsung.. hehehe

BEGINIKAH AGAKNYA TAMAN HATI ANDA???
  • Dan, andai si dia bukan jodoh anda, anda dan si dia pasti tidak akan bersama. Oleh itu, kejadian si dia telah meninggalkan anda juga salah satu kenangan yang tidak boleh dilupakan pada tahun 2011?? or, in simple word, anda dan si dia telah  pun, BREAK UP!!  tapi, dont worry, yakinlah dengan ketentuan ILLAHI...

WALAUPUN CINTA ANDA DIBUANG SEPERTI SAMPAH, YAKINLAH DENGAN KETENTUAN ILLAHI
  • Ibu dan bapa anda telah selamat menunaikan haji di Mekah.. Mereka telah mendoakan yang terbaik buat anda....

BETAPA BERTUAHNYA KITA PUNYA IBU BAPA YANG MENDOAKAN KITA.
HARGAILAH MEREKA..

  • Surprise birthday oleh member- member yang terdekat. Hargailah mereka sebelum mereka meninggalkan kita. Sukar untuk kita bertemu teman- teman yang sanggup merancang untuk wat SURPRISE BIRTHDAY untuk kita... So, di kesempatan ini, mahu ucapkan THANKS TO MY BELOVED ROOMATE, AYU, AND SURAYA, NITA, PIJAH, TATIEY SEBAB SUDI WAT SUPRISE BIRTHDAY....  DAN YANG ADA KERJA PADA HARI ITU, MIHAH.. :)

SUPRISE!!!!!

KHAS UNTUK KAMU, KAWAN- KAWAN..., THANK YOU
  • Dapat result exam yang baik...  xkira la UPSR or PMR. TAHNIAH!!! yang dapat xberapa baik, teruskan usaha anda, anda pasti boleh...
  • Dapat masuk universiti dan sambung belajar. TAHNIAH JUGAK... dah dapat, belajar elok- elok. Nanti dapat kerja yang baik.
  • Dapat pekerjaan tetap, dan gaji yang pertama. Pastu sakan bawa parents pergi shopping. Kongsi kegembiraan dengan family la katakan. TAHNIAH JUGA..

  • Dapa kahwin dengan pilihan hati. xkire la kawin kali pertama ke, ke dua ke, ketiga ke. Dah kawen, jgn curang plak. Ingatlah, wanita itu amanah seorang suami. Jagalah isteri anda macam permaisuri... :) TAHNIAH!!

  • Dapat anak yang pertama. WOW!! Dapat baby.. and u will be mama and papa.. TAHNIAH!!!


Well, itu sajalah cadangan saya. Kalau ada yang xada, harap maaf. Tapi, xkira la ada atau x di sini, yang penting kita tahu kenangan itu amat bermakna buat kita. Semoga kenangan itu kekal dalam ingatan kita. 

Bercakap pada 01.01.2012 ni, budak- budak mula sekolah hari ni ke? Well, i'm not really sure sebab dah lama saya xpergi sekolah. Saya telah meninggalkan alam persekolahan hampir 2 tahun. Dan sesi pengajian di universiti dan di sekolah amat berbeza. Pada 20.01.2012, saya akan mula cuti dan masuk pula bulan 2. Saya cuti sebulan, dan pada bulan 1 ni, bukan ke budak- budak sekolah?? Saya pula cuti, memang xsama kan??

So, kepada pelajar sekolah rendah, sekolah menengah, pelajar STPM.. mulakan hari sekolahmu dengan azam dan tekad baru. 

SERONOK BILA INGAT ZAMAN SEKOLAH.. I MISS IT!!
<sekadar gambar hiasan>
kepada calon- calon UPSR, PMR, SPM dan STPM.. GOOD LUCK saya ucapkan. Belajar baik2, fokus, doa, tawakal, insyallah akan berjaya.  


So, kesimpulannya, MARI SAMA- SAMA KITA BUAT YANG TERBAIK PADA TAHUN INI. SEMOGA TAHUN 2012 INI MEMBERI KITA SATU KENANGAN YANG TERBAIK DARI TAHUN- TAHUN YANG LEPAS. 

Sekian sahaja.. 
May be peace upon you.. :)

No comments:

Post a Comment