Wednesday, November 30, 2011

Still waiting..

Today, i just opened you tube,
looking for Anwar Hadi new videos...
but,
still no video have been uploaded..

But,
don't worry,
i will still waiting for it..
until that day,
i always be patient waiting for the videos..
i also will always see the videos that have been uploaded before..
which i mean,
i download it..
never get tired to watch the videos..
its inspired me..
so,
i will still waiting, and waiting and waiting..
always...

To Anwar Hadi,
good luck for your exam..
and,
hurry up!!
Upload the videos... :)

Tuesday, November 29, 2011

Life is so BUSY..

Semalam.. (29.11.2011), aku telah selamat menduduki peperiksaan international business,
well, quite relieve, at least for now..
waiting for the final exam la plak..
and, i will sit for management accounting mid semester exam on 2. 12.2011
so, got to study....

but,
before study,
i would like to tell you that,
i'll be so busy for the next week until the last week im here..
nak buat assignment and so on..
then,
i help one of my lecturer in his research..
Dr. Syed Shah Alam..
so,
quite busy,
so long not being too busy like this..
how i miss that time..
finally,
i've got the chance to be busy..
and..
practice to be a lecturer..
hahaha..
i hope for it..

this Friday also,
i will go back to my hometown,
my parents just come back from Mekah..
really want to see them..
Miss u Mama..

Last but not least,
i got many advices from Dr. Syed Shah Alam..
well,
i tell him that i want to pursue study..
to do master..
in Australia..
WOW!!!
unfortunately,
i got a really not good result,
so,
he advices me to study hard,
get 3.50 and above..
so that i can do my master..
in Australia..
i really hope too..
and,
do not think anything right now..
boyfriend, wedding, sleeping, and so on..
just think,
' i want to study'
and be creative in our study way..
and,
Insyallah,
i can make it..
turn the dreams into reality...

well,
thas all for now..
until we meet again,
thank you..

Salam..
chill ok??

Monday, November 28, 2011

FEELING SO TIRED..

Over these few days, i always reading and reading, understanding and understanding, sleepy and sleepy,
Urrrggghh!!
This is my study life...
International business really test my patience..
Mencabar aku untuk give up..
but, how come i give up??
This is the field that i choose..
it my choice..
as my lecturer said,
fall in love with it..
and u will probably love it..
become a true lover..
So, Qeela!!
Come on,
wake up!!
Don't u ever give up..
Understand??
Give the love to it..
u have tooo....
really need too..
Ok??

<kata kata semangat untuk diri sendiri... :)>

Lelaki Dayus!!

Hari ni aku nak cakap pasal lelaki..
Lelaki dayus..
tapi, xsemua lelaki itu dayus...
Abah aku xdayus, adik aku xdayus,
malah, xsemua mereka itu dayus,
tapi,
masih ada certain lelaki yang dayus..

Kenapa la aku tiba2 nak kuar topik ni?
Ape la yang aku membebel ni?
Well, tadi, aku tgk pakwe member aku sorang ni datang ambik member aku..
pakai kereta la..
Question mark...!!
????
Kereta sape tu wei??
Kereta kawan aku la.. pompuan tu...
Aku xkisah la if pompuan tu bagi pakwe die naik kereta..
seriously, i don't even care..
tapi,
sampai pakai kereta tu pi kuar ngan member..
pakai kereta ikot sedap die je..
ish, aku tengok xtahan la bro!!!
apehal la pakwe die tu xbeli je kereta sendiri..
xmalu ke pakai kereta awek..
ye..
aku taw,
itu kereta awek die, nape lak aku nak kisah..
tapi,
pikirlah dari sudut dia sebagai lelaki...
ok ke la salu pinjam kereta awek dia,??
pakai ikot sedaP badan die je...
aku yang tengok ni sakit mata taw!!
Please la!!!
yang kawan aku tu lak,
bongok ke ape??
dok bagi pinjam kereta kt pakwe die..
Sakit ati aku ni...
pastu,
nak kuar, mula la ckp,
susah la, ape la..
ade kereta bg pakwe pakai...!!!
Please la!!!!

Satu lagi pemandangan yang aku xtahan bile aku kuar pi mall..
Pakwe angkut handbag awek die,
then awek jalan sempoi jek!!
Well, hello!!!
Nape la kau dok angkut handbag awek kau tu...
kalau die bini kau,
xde la aku sakit mate sgt..
Ok la gak..
ni, baru awek kot..
nape la kau yang dok angkut handbag awek kau pi mai pi mai..
takot awek kau tu patah tulang ke ape??
Aku serius xsuke lelaki yang dok angkut handbag awek die masa shopping..
xde patahnye tgn tu..
xseliuh pun..
weh,
even aku ni bukan lelaki,
aku malu taw tgk lelaki dok angkut handbeg pompuan pi mai pi mai..
Itu handbeg kite kan,
nape dok suruh pakwe yang bawe,
and lelaki lak, xpayah la dok senang2 tawar diri nk bw handbeg awek kau tu..
Sweet la kononnya...??
Sweet la sangat!!
menyampah kot aku tengok...
Bila kawen, jgn handbeg xnak pengang,
anak2 sekali pun bagi bini bawa...
So, please la,
stopkan pemandangan itu dari pandangan aku....!!


Satu lagi yang aku xsuke...
kepada lelaki yang suka sgt dok ikot kate awek die..
Awek die kata,
"sayang, nak coklat"
Pakwe terus beli..
Ok lagi.. coklat wape sen je..
Awek kate,
"sayang, cantik la baju ni"
Pakwe die beli,
baju lak, bukan murah, baju branded kot,
diesel, ladylike, levis, voir,
Awek kate,
"sayang, dah lame baby nak sandle ni..."
Pakwe die beli,
Sandle lak, dlm RM 50 and above..
Awek kate,
"Sayang, besday baby nanti beli bear taw, nak yang  besar"
Pakwe die beli,
nanti xbeli merajuk...
Nape la ikot sgt kate awek tu???
Cube la kate xboleh,
cube kata xde duit, sekarang tengah savings pasal nanti nak masuk meminang..
Kate nak hantaran mahal..
Cube kata xleh, sebab nak beli kain baju kat mak dan ayah..
dah lama xbeli baju kat dorang..
Cube kata xleh sebab skang tengah savings tuk belanja belajar..
kalau nak yang murah2 boleh la kot..

Aku taw korang lelaki ada ego,
Aku taw korang nak jadi gentleman,
Aku taw korang sayangkan awek korang,
Tapi,
Jgn la jadi lelaki yang aku tulis kat atas tu..
Aku lebih suke kalau korang xjadi lagu tu..
And,
korang save money for future needs,
Lebih utamakan family korang dari awek korang..
sebab,
awek korang belom tentu akan jadi bini korang lagi..
Buat apa dok habis duit semata mata untuk awek korang?
Nanti korang nak kawen,
nak bina keluarga,
nak beli rumah,
kereta lagi,
astro kat umah,
masa tu korang amat perlukan duit...
Aku bukan hasut korang supaya xbeli apa apa kat awek korang..
Aku taw korang nak tunjuk penghargaan kat awek korang tu..
tapi,
ada cara lain,
pikirla..
kalau aku, cukup sekadar bagi sekeping kad ucapan Terima Kasih,
yang harga RM 2.50 tu je.. seriously aku cakap ni...
Aku dah rasa amat dihargai dah..
yang penting kite ikhlas...
Mahal murah barang tu bukan penentu ukuran keikhlasan kite...

So,
aku minta la korang lelaki yang dayus tu,
yang taw pakai brg pompuan,
dok jadi hamba pompuan,
fikir la elok2 pasal masa depan korang,
maaf la kepada sesiapa yang terasa,
ini sekadar luahan hati dan perasaan je,
nak buat video macam Anwar Hadi aku xpandai..
so, tulis kat sini je la..
Aku minta maaf sangat2..
aku ni hamba Allah sahaja,
manusia biasa,
if korang xsetuju ngan pendapat aku ni,
its ok,
aku hanya memberitahu pendapat aku sahaja...
Terima Kasih...

Sunday, November 27, 2011

Feel very Lucky Today...

Nape aku rase sgt Lucky today??
Guess what??
Aku dapat borak ngan father of one this idol..
Sape??
tapi, kalau bagi tahu, mesti ramai yang kenal..
but,
xboleh la..
aku nak respect his privacy...
can't mention here la..
but, feel so lucky la..
never expect that i can talk to him..
Thank u ye...
Tiba- tiba rasa dekat je dgn idol tu..
xdapat aku nak nyatakan betapa aku gembira berbual dengan ayah beliau...
THANKS UNCLE sebab sudi jadi KAWAN saya..
boleh saya anggap uncle macam ayah saya?
boleh la?? ye??
Pape pun, Thanks.. :)

Saturday, November 26, 2011

Esaimen aku: NOTRHPORT...

Well, aku decide nak masukkan salah satu esaimen aku dalam blog ni..
xpe kan???

hihhihihihihi...


1.0  HISTORY
Northport once before started as a railway port. When it was opened in 1901, it was called as Swettenham. In 1963, it changes its name to Port Klang Authority (PKA). Then, it was developed and became the first container vessel in 1973. It was privatize in 1986 under the privatization law. When it was privatizing, it become the most high income business in Malaysia. It’s owned by Perbadanan Nasional Berhad (PNB) and known as Klang Container Terminal (KCT). Because of its developing, the government decides to build another port known as Klang Port Management (KPM) and it was owned by government. It was build just a stone throw away from KCT. But in 2000, PNB owned both KCT and KPM and named it as Northport.

2.0  LOCATION
Northport is strategically located midway on the West Coast of Peninsular Malaysia overlooking the world's busiest waterway, the Straits of Malacca. It is in the Free Commercial Zone of Port Klang, in the state of Selangor.
Its contiguity to the fastest growing commercial and industrial regions centered along the west coast corridor, such as Shah Alam, Petaling Jaya, Nilai, Senawang and the rest of hinterland within the Peninsular ensures Northport's pivotal role in Malaysia's economic development.
Road transportation plays an important role in the transportation of cargo either for both import and export. Northport is further linked by the country's best highways that offers hassle-free and cheaper by the mile linkages to the Kuala Lumpur International Airport (KLIA) in Sepang and the rest of the Peninsular. All industrial sites, distribution centres, commercial hubs and airports have direct access to the extensive, efficient and growing Malaysian Highways. The extensive network covers all the cities and states in Malaysia and everyday thousands of trucks depart or arrive from these destinations.

3.0  CUSTOMERS ORIENTED
Northport is offering the customer oriented services to their valued customer. It is shows by having The Client Access System (CAS) are an extension of the Container Tracking System (CONTRAK) which allows their customer to track the status of their shipments. They also provide Northport SMS Service to help their customer to get information of container status and Northport terminals. They also provide Customer Service Centre (CSC) that can be reached by dialing 03-3169 8000.
4.0  SERVICES
4.1  Container Services
Container services have three terminals named CT1, CT2 and CT3. They have many equipments and facilities that can be use to take and keep the containers. It is support by an array of quay cranes, rubber tyred gantry cranes, straddle carrier, prime movers, trailers, forklifts and high stackers.
4.2  Conventional Services
Conventional services are handled by labors. It is done in Southpoint of Northport for break bulk, liquid and dry bulk cargoes. Southpoint has undergone massive rehabilitation and renewal offers a very broad range of facilities and services for handling cargoes including RO- RO shipments such as machineries and vehicles.
4.3  Logistic Services
Logistic services also known as Northport Distripark. It becomes a Regional Distribution Centre, International Procurement Centre and also a Multi Country Consolidation Centre. By offering the logistic services, Northport become Global Halal Hub. It becomes a link to the manufacturers and producers who are offer the halal products in the global market.
4.4  Marine Services
Marine services offered the worldwide connectivity to over 300 ports in the world. It also offers 24- hour services to ensure safe and efficient movement of vessels. It also is using the experienced pilot on duty.

5.0  CONCLUSION
Northport comprises dedicated and modern multipurpose port facilities and services. Their crews and teams really having a hard work in order to make Northport one of the world ports in the world in fulfilled the increasing of global demands.


Well, inilah report tu...
Ini esaimen individu, so, lecturer minta 2 page je..
so, aku buat la 2 page... :)
Thanks..

Teknik Aku Belajar...

Hari ni, aku nak cakap pasal belajar..
even aku ni xde la pandai sgt...
PMR 5A je kot,
SPM 4A.
STPM 2A, 3B (3.67)<rasa hebat lak...>
hehehe..
tapi aku leh la kongsi teknik belajar aku ni sikit2...

Masa skolah dulu, aku belajar dgn cara aku sendiri..

1. aku xcopy paste nota cikgu ke dalam buku aku...
2. aku baca buku dan fahami isi kandungan buku..
3. baca lagi buku and this time, underlined isi utama..
4. transfer isi2 utama ke dalam buku..
5. Fahami huraian isi utama..
6. Cuba untuk menterjemahkan isi yang aku fahami dalam ayat sendiri.. supaya,
aku boleh wat ayat sendiri dalam exam..
7. Jika gagal, baca lagi buku tu.. sampai la aku dapat terjemahkan ayat tu dalam ayat aku sendiri..
8. lepas dapat apa yang aku nak, move to the other chapter...
9. repeat balik ape yang aku buat..
10. After baca semua chapter, buat nota sume.. Buat la plak short note..
11. Selalu tulis isi utama n huraian atas kertas semasa buat revision spy kite dpt tgk balik pencapaian kite..
12. selalu rajin wat homework..
13. If subjek pengiraan, rajinkan diri wat latihan.. even latihan yang sama..
the more u do, the more u understand.. yang penting, igt formula....

The most important thing, don't u ever study last minute...
Study awal2... bile dkt last minute, kite just revision je...

Itu la teknik aku study, if aku xpaham isi kandungan buku, die punye content tu,
aku sendiri taw bahawa aku xakan dapat jwb dgn baik dalam exam..
Bagi aku, belajar ni, bukan setakat menghafal je, tapi memahami..
If hafal, tapi xfaham, i will become useless..
So, BACA, FAHAM and HAFAL..
law xfaham, aku xakan dapat hafal.. sebab otak aku ni xleh nak proses maklumat tu...
hehehehe..
itu je wat masa sekarang..
untill we meet for the next entry...

VIDEO ANWAR HADI.. layann....

video

ini salah satu video Anwar Hadi..
hehehe..
leh kate aku ni agak ketinggaln la gak..
tapi, better dari xtaw langsung kan..
lagipun, aku baru active you tube this few months...
sebelum ni,
aku xbuke pun you tube tu...
so,
sebab active you tube ni,
aku terkenallah ngan Anwar Hadi ni.. hehehehe....
sebenarnya, kawan aku cite sal die..
and aku search..
jumpa..
terus minat... :D

one more video...

video

THANKS ANWAR HADI... :D

Actually,
this few weeks before,
aku macam selalu berfikir,
adakah pelik jika aku ni masih single??
SINGLE...???
Tengok member ade pakwe, makwe kan..
then, bile ade yang tanya aku,
" wei, qeela, mu xde boyfriend ke?"
then,
aku jawab,
"xde, nape?"
kawan aku ckp,
"betol ke, xcaye la.."
so, what can i do, if they not believe it?
so, aku macam terfikir la,
salah ke?
well, bagi aku xsalah..
lagipun, couple maple ni,
troublesome la for me..
aku xleh r nak couple macam orang lain..
sorry ye..

Then,
satu hari,
aku baca blog INI ANWAR HADI..
ceh..
lagi lagi Anwar Hadi..
macam xde name lain aku nak sebut..
hahaha..
xpe la..
aku skang ni suke baca INI ANWAR HADI..
tajuk cite die tu..
lebih kurang macam ni..
not totally ok..
aku kate, lebih kurang..
"couple... not for me.."
lebih kurg gitu la..
so,
aku rasa bende ni ada kaitan ngan aku kan..
so,
aku baca la..
<bla bla bla.. aku baca..>
and, aku setuju ngan die..

menurut Anwar Hadi,
couple ni,
merupakan satu dosa.. (ya.. correct.. totally agree..)
aku pun penah couple, xde la baik sangt.. tapi still aku setuju ngan die..
than die ckp,
bile couple,
masa untuk kita luangkan bersama kawan2 jadi semakin sikit..
sebab kite asyik kuar ngan bf/ gf kite je..
then..
abes duit sebab nak jadi gentleman tuk gf..
so, pada perempuan, sian la pakwe korang..
sengket poket die taw pasal nk jd gentleman kat korang..
pastu..
aku dah xigt da die punye content..
hahaha..
tapi,
seriously,
bile baca blog die tu..
aku rase tindakan aku untuk tidak couple ni semakin betol..
aku xsalah dalam buat keputusan..
THANKS TO YOU...

Well,
may be ada yang kate,
dah besar pun, still xyakin ngan keputusan sendiri minah ni...
aku bukan xyakin ok..
aku cuma rasa kurang sokongan dalam tindakan aku ni...
so,
at least,
bila aku baca entry tu kat blog Anwar Hadi,
aku rasa aku ada kawan yang berfikiran sama macam aku..
aku ada supporter..
Thanks Anwar Hadi...

Last but not least..
THANKS ANWAR HADI..
REALLY APPRECIATE YOUR BLOG, VIDEOS AND YOUR THOUGHTS..
WISH I CAN BE LIKE U.. :)

NAPE AKU SUKE SANGAT TENGOK VIDEO INI ANWAR HADI???

Hello... hai..
aku ngah tension gile skang..
well, aku ade exam on 29.11 ni, and, 1 paper ag on 2.12..
so, skang ni, aku dalam proses membaca la, study la kononnya..
aku ngah study International Business, susah siot!!
otak aku ni dah tepu kot, baca buku, nak paham ayat2 die, term2 bisness ag...
Tuhan je taw..
Aku ni kire dapat penyakit baru..
Sakit mental and fizikal..
tapi, seriously, semua study susah kan, so, no hal la...
Selagi kite study smart, nothing is impossible...
aku akan usaha buat yang terbaik..
semoga exam mid term aku ni aku dapat buat yang terbaik...
and semoga final exam aku pulak, dapat result yang terbaik..
insyallah la...
Aminn...

Well, aku nak cerita la sikit tentang minat terbaru aku sekarang ni..
jeng.. jeng.. jeng...
minat aku yang terbaru sekarang adalah men'download' video- video Ini Anwar Hadi..
apa yang menariknya pasal video Anwar Hadi ni, die speaking mat salleh cair kot..
aku suke teramat amat suke dengar die speaking,..
aku boleh ketagih nak dengar speaking die tu..
well, aku pun speaking gak kekadang,
and.. seriously, aku amat suka speaking..
tapi, kat sini, aku nak speaking ngan sape...
so, aku xspeaking la...
bile tengok die speaking abes tuh,
aku jadi jeles..
i wish i can be like him..
die punye pronunciation,
tone,
expression..
sangat sangat menarik....
skang gak, aku selalu je akan masuk blog die..
bace die punye cite2..
and of course,
aku tertarik ngan english die..
aku dapat belajar english bile baca blog die..
even, not all die punye penulisan itu dalam english..
but at least, it still there..
aku jugak selalu dengar video die guna earphone..
supaya aku dpt dengar pronunciation clearly..
and aku dapat sebut pronunciation yang betol...

May be ade orang akan kate,
wat pe aku download video anwar hadi tu banyak2?
buang mase jek..
But, i don't care..
sebab aku gunakan video Anwar Hadi tu,
sebagai learning media..
well,
the reason??
sebab,
video Anwar Hadi tidak memboringkan,
lawak..
full of jokes,
ada mesej yang tersirat,
and,
of course sebab..
DIE HENSEM!!
hahahahaha..
ya ya ya...
aku gurau je..
bukan sebab tu..
tapi, memang betol pe,
die memang hensem..
but,
it is not the main reason..
of course sebab...
his totally fluent in English...
sebab tu,
aku suka sgt..
and tertarik sgt ngan video Anwar Hadi ni...

Kepada Encik Anwar Hadi..
saya taw awak xbaca pun saya punye luahan pasaan ni
<wish u do.. hehehehe>
terima kasih saya ucapkan sebab secara xlangsung telah mengajar saya English..
saya akan mempertingkatkan lagi pengusaan English saya..
and,
i will keep support u..
wish u best of luck..
keep it up a good work..
i'll wait for ur video on u tube... as u said what.. (you tube = YT)

so far, feveret video sy adalah bertajuk, EWWW...
ini link video tuh..
best r..
but die speak kedah la lam video ni..
law nak tgk die speaking English cair tu..
leh je cari kat you tube... :)
just taip.. Anwar Hadi..
konpem kuar..
banyak video die..
so, try la click kat link ni ye....
http://www.youtube.com/watch?v=SoDdYnPd9TE&feature=feedf

Tuesday, November 22, 2011

AKU XMAHU BERCINTA

Aku gembira tengok roomate aku ni ada pakwe... bahagia je nampak.. salu bergayut.. kalah monyet kot.. huhuhu.. Aku pikir, memang org bahagia bercinta memang gitu ke?? hahaha.. whatever.. dah dia bahagia pun dah cukup... Semoga ada jodoh antara mereka.. aminn..

well, aku lak??? Ermm.. mama aku dah doa kat sana smga aku dapat jodoh yang baik.. aminn.. Aku ni single mingle lagi.. Nak kata xlaku, agak laku la gak.. ade je laki yang try nak masuk line aku bile dorang taw aku ni single.. but.. aku je yang xnak. Aku xsuke and xberminat dengan bercinta ni. Lantak la orang nak kate ape pun. Apa yang aku tahu, aku betol2 xberminat. Aku ni jual mahal?? Ermm.. aku pun xtahu. Bukan aku nak jual mahal, cuma aku malas nak ada hubungan ngan sape2.. Aku rasa xbebas, bila kita nak buat sesuatu, automayiknya, kite akan pikir pasaan pasangan kita. Xbest la lagu tu. Sekarang ni, aku xperlu nak jaga pasaan pasangan aku, sebab aku memang xde. Aku bebas nak kuar, nak berkawan, rasa xdikongkong. best kan jadi aku.. Aku pun heran la macam mana org leh tahan smpai 5 tahun bercinta, tapi xkawen kawen lagi. Kalau aku, memang xde la sampai 5 tahun tu.. 1 tahun pun xsampai. Hahahaha..

Well, may be jodoh aku tu xde kat UKM ni kot.. he is somewhere outside... tapi aku xtaw la sape, may be mat saleh, anak raja london, anak presiden China ke... hahahaha... xde la.. aku berangan je tu.. cukup la laki tu leh time aku seadanya, dan aku time dia seadanya n die leh bagi makn aku. Aku ada gak bgtaw kawan aku sorang ni pasal aku, well, dia ckp, may be aku xready lagi kot nak bercinta. Ya, aku setuju dgn dia. Aku pun ase aku xready lagi. Bagi aku, nak bercinta ni kene ada komitmen.. dan juga.... TOP UP.. fon kite tu kene sentiasa ada kredit, poket la penuh ngan duit sbb nak beli top up.. hehehe... tapi yang tu tolak tepi la dulu. Yang penting, kite kene ada komitmen. Andai kata sebelah pihak je yang ada komitmen, satu lagi xde, confirm aku ckp, hubungan kite akan jadi hambar. So, aku sebenarnya xnak komitmen lagu tu, aku rasa ia membebankan aku. Fuhhh.. letih ooo... nak jaga hati dan perasaan org yang kite sayang. so, sebab tu sampai sekarang aku xnak bercinta. Cakap la nak cakap ape pasal aku, tapi, aku lebih kenal diri aku sendiri.

Aku ngantuk la.. aku nak tdo la dulu.. nanti malam, aku smbg yek...
tajuk lain la plak ye.. salam

Tuesday, November 1, 2011

Happy to be myself....

Well, semalam aku xbuka pun blog aku ni.. may be sebab xsempat kot.. Aku kelas jam 2 ptg sampai 5 ptg, then, aku pergi makan.. malam lak, aku sibuk wat slide presentation tuk International marketing. Law aku xbuat, mati aku.. macam mana kalau lecturer panggil nama aku..??? Mat aaiii.. 0 marks la kot... Tapi, hari ni xde pum presentation tu.. Alhamdulillah..

So, berbalik pada cerita petang semalam. Semalam, kelas Bisnes communication.. perrgghhh.. nama pun communication kan.. memang kene communicate la, tol x?? Sebelum aku accident, aku memang sedia maklum bahawa kelas aku tu akan ada debate antara kumpulan. Well, aku xsangka la group aku yang kena panggil. Tajuk debate tu adalah 'Money is everything'. Nak dijadikan cerita, memang aku ni xde preparation langsung. Tup tup.. dah kena panggil. Adoii.. apa la lecturer tu.. panggil nama aku tu kenapa.. Aku apa lagi, dok berselawat, berzikir, macam macam la. Nak wat macam mana lagi dah memang aku xbuat preparation kan..
Kawan kawan aku da cakap, law nasib xbaik, memang kena panggil. Aku dengan poyonya kata, xyah risau.. memang group kite xakan kene panggil. Konfiden gila aku time tu.. Tup tup.. lps habis round pertama tuh, nama aku lecturer panggil.. "after this, Nurul Aqeela's group.."... aku pe lagi, kalut r.. Adoi.. nak xnak, kene gak pergi depan.. debat kan.. yang xbestnya, aku dpt tajuk, money is everything tuh.. punye susah..Disebabkan aku ni xprepare mende pun, aku nak jd last speaker.. Speaker pertama adalah Sue burn, speaker kedua adalah Nabilah.. or aku panggil Nana.. speaker ke3, adalah pijah.. dan yang last aku. So, bermula la debat kitorang, lawan lak ngan kumpulan kak anis.. adoi.. lawan kwn sediri kot.... hehehehe.. adoi...

Time goes on.. aku ni kalut xde satu pun isi. So, aku ambik je isi yang Pijah ada.. Money can buy knowledge. Tapi, sikit je kot die punye huraian. So, aku decide, masa pihak lawan ngah present tu, aku pun, pe lagi, catat isi dorang, dan pikir cara nak pangkah dorang untuk tegakkan isi aku, Money is everything tu. Itu je satu satunya cara yang aku ada untuk backup aku punye myself. hahaha.. nampak gak aku wat preration kan, walau sikit.. biarpun, sebenarnya, aku langsung xbuat.. gila..So bila turn aku, aku bagi je la isi aku tu.. Aku pangkah balik pihak lawan, Aku cakap dengan aku punye style la. Aku peduli apa. Lps abes turn aku, aku ingat dah abes da debate tu.. Rupanya, kak Neng bangun, lawan balik hujah aku.. Adoi.. Kepala aku ligat fikir isi baru nak belit balik r, nak lawan hujah die tu.. Memang bising gile kelas masa tu. Budak budak lain pun naik angin masa tgk aku dan kak neng ngah lawan hujah. Senior aku, yang nama Shahir tu pun sokong je group aku... sebab memang kumpulan dia pun dpt tajuk sama ngan group aku.. Ada la gak, aku ase ada back up.. hehehe..

Unfortunately, kumpulan aku kalah.. Actually, lecturer nak bagi menang 2- 2 kumpulan, tapi, mana boleh, adat pertandingan, mesti ada yang menag, mesti ada yang kalah. Tapi, aku gembira bila lecturer puji aku, aku punye pronunciation bagus, intonansi aku pun bagus,... lecturer cakap, aku ni da macam lama sgt dok overseas.. adoi.. Terima Kasih Puan Shazlinda.. xpernah ada orang yang puji aku lagu tuh.. ni pertama dalam hidup aku. Aku sebenarnya xtaw macam mana sebutan aku, intonansi aku.. Aku cuma cakap, macam aku ckp selalu r.. Ase biasa je, tapi, thank you ye puan atas pujian tu. Puan cakap, aku ni xmacam org kelantan yang ckp org puteh.. lagsung xbunyi aku punye kelantan.. chewah... thanks sekali lagi ye puan.. Pujian puan tu, memang bg motivasi kat aku untuk terus berdepan dgn org lain, depan org ramai. Dan, aku dapat, best speaker bagi group aku, aku dapat bonus mark.. thanks sekali lagi puan.. :)

so, itu sajelah tuk hari ni.. well, aku happy jadi diri aku, xperlu aku berlakon jadi org lain.. :)