Tuesday, March 13, 2012

LUMRAH SEORANG WANITA..

Hello,
Hai...,
Selama beberapa hari ini, aku xupdate blog ini.. bukan malas ke apa, tapi, kekeringan idea untuk berkata- kata.

So, pada malam ini, timbullah idea ni.. 

" WANITA MEMANG SUKAKAN PERHATIAN"Aku pun xfaham kenapa perempuan sukakan perhatian, tapi, itulah kenyataannya. Sebab aku ak kata macam tu? it is simple.. because i am also a girl, a lady, a teenager and also a woman. 

Disebabkan suka perhatian tu, ramai perempuan cuba menarik perhatian lelaki- lelaki melalui pelbagai cara.

Ada yang dedah lurah dada, ada yang dedah paha, ada yang sengaja pakai baju nipis- nipis, ada yang tutup aurat, tapi menggedik dengan lelaki..

Itu semua hanyalah untuk mendapatkan perhatian daripada lelaki- lelaki. Ini kerana, memang lumrah hidup wanita yang sentiasa inginkan perhatian. Apabila mendapat perhatian, kita berasa lebih dihargai dan diterima oleh umum..

Sebab tu, bila ber'couple', ada wanita ni mati- matian nak je selalu mesej pakwe dia, nak cakap itu la, ini la. Sebenarnya, dorang bukan nak ganggu teman lelaki dorang, dorang cuma minta perhatian je. Jadi, kalau ada pakwe, tapi pakwe macam xambil kisah pun pasal dia, mesti dia dah mula fikir macam- macam, dan dia akan buat something yang akan membuatkan pakwe dia tu beri perhatian kepadanya. Itulah lumrah wanita.. (law salah, harap maaf.. )

Sebenarnya, depends la kepada kita, wanita.. Macam mana cara yang kita boleh buat untuk mendapatkan perhatian daripada kaum lelaki, asalkan jangan menyalahi hukum agama.

Aku, memang mengaku naluri aku ni pun mahukan perhatian daripada lelaki. Tapi, sedaya upaya aku mahu mengelak daripada menjadi perhatian lelaki. Aku xmahu terlalu menonjol sebab takut nanti aku lupa diri... Masyallah.. Minta dijauhkan daripada sifat- sifat dimurkai Allah SWT..

Hati kata mahu, tapi akal kata xmahu.. - Itulah aku..

Dan, aku sendiri xtaw adakah aku ni menjadi perhatian lelaki?? May be yes, may be no.. 

Apa pun, aku xkisah.. sebab aku mahu menjadi perhatian kedua ibu dan bapa aku, kawan- kawan, lelaki, perempuan, dan orang ramai kerana ilmuku.. bukan kerana bentuk fizikal, atau rupa.. 

Insyallah.. AKU AKAN DIKENALI KERANA ILMUKU.. AMINN...

So, 
until next time,
TQ,
~ May be peace upon you ~

No comments:

Post a Comment